Ревизия от НАП докара пловдивчанин до самоубийство

1
Мъжът е продавал произведенията си по интернет, докато наложена глоба от 5 000 лв не го е тласнала към фаталната стъпка
Мъжът е продавал произведенията си по интернет, докато наложена глоба от 5 000 лв не го е тласнала към фаталната стъпка

След направената ревизия той е трябвало да възстанови на държавата сумата от 5 хиляди лева

Тревожност и депресия са в основата на фаталното решение на майстора на ножове Йордан Тотев, който бе открит мъртъв тази вечер на ул. "Удроу Уилсън". 54-годишният пловдивчанин бил изключително разтревожен заради проверка, която му правели служители на Националната агенция по приходите, предава TrafficNews.

Мъжът продавал ювелирните си произведения по интернет, но бил засечен от данъчните през спедиторската фирма, от която изпращал ножовете на клиентите си.

След направената ревизия той е трябвало да възстанови на държавата сумата от 5 хиляди лева.

Тотев живеел сам, нямал семейство. От няколко дни не се бил свързвал с родителите си и те разтревожени започнали да го издирват. Откриват го тази вечер в автомобила му, "Пежо" , близо до жилището му. Прострелян е в главата, а до него е открит законния му пистолет "ТТ". Според данните от първочалния оглед се касае за самоубийство.

В момента криминалисти извършват оглед на местопроизшествието.

Йордан Тотев е сред прочутите майстори - ножари в Пловдив. Учил занаята при Кирил Коликов и Димитър Димитров, а изработката на ножове се превръща в негова професия.

"За да се направи нож трябват не само 120 отделни операции, но и много любов и търпение" казва майсторът преживе в свое интервю.

Най-ценни за Йордан Тотев, наред с колекционерите, са и тези от клиентите, при които всеки отделен лев за покупка на уникален нож, е пестен дълго време. Майсторът не дели клиентите си, така както не дели и ножовете. Всяко хладно оръжие е изработено по стари традиции отпреди 200-300 години, предавани от поколение на поколение. Казва, че е учил занаятът при най-добрите в пловдивската школа, за което им е изключително благодарен.

Той спазва стриктно традициите, независимо дали прави различни видове ножове или ятагани. Вложените в тях материали са изцяло естествени – волски рог, кост от пищяли на животното, традиционния за пушки, пищови и ножове орех.

Започва като чирак, минал през калфа, а две години по-късно да вземе и майсторското свидетелство от Задругата на майсторите в Пловдив.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари