Рецидивистът, ограбил и малтретирал старица във Виноград, е гостувал в дома ѝ

0
18-годишният младеж наскоро излязъл от затвора
18-годишният младеж наскоро излязъл от затвора Снимка: Times.bg

18-годишният младеж наскоро излязъл от затвора

77-годишната жена от стражишкото село Виноград, която бе жестоко малтретирана и ограбена, е познавала единия от двамата нападатели, който наскоро излязъл от затвора. Това разказаха тя и дъщеря й пред репортер на Times.bg. 18-годишният осъждан младеж вече е в ареста, като за деянието го грози затвор от 3 до 20 години.

Припомняме, че на 4 март вечерта двама мъже нахлули в къщата на 77-годишната Верка Георгиева във Виноград и я нападнали, докато спи. Злосторниците вързали със сезал жената, започнали да я удрят брутално и й откраднали 600 лева и седем златни пръстени.

В момента баба Верка, макар и пребита, е в стабилно състояние и под голям стрес при дъщеря си в съседно село.

Ами те са били двама, единият Иван се казвал, хвърлил кърпата на лицето й и я хванал и я хвърлил на земята по лицето й. Хванал й главата и я удрял на земята! И пак й удрял главата и казал на другия- да й вържат ръцете. Бабата  имаше седем пръстена на ръцете си, златни , не евтини…И са я хвърлили в мазата с вързани ръце. В мазата е тъмно и студено и са сложили камък на вратата да не може да излезе!”, разказа дъщерята на старицата Веска.

Виках му: Иване, какво правиш тук, пусни ме…ще умра, ще умра!”, добави и баба Верка.

18-годишният Иван от Виноград само преди месец излязъл от затвора, където лежал шест месеца за поредна кражба. Той се познавал с баба Вера и дори бил гостувал в дома й.

Бабата го познава. Идвал е у тях, пил е кафе, ял е хляб…! ”, потвърди и дъщерята Веска.

Старицата успяла да развърже ръцете си едва в петък сутринта и веднага подала сигнал на 112 за грабежа. Съселяните й са потресени от дързостта на нападателите.

Чух от хората че нападнали баба Верка…че влезли у тях, парите й вземали, златото…Спокойна жена, тя  е оперирана на гърлото, не може да говори…, разказа съседката Лиляна Йорданова.

На 5 март, след няколко часа полицията заловила рецидивиста Иван.

Няма самопризнания, вчера след като беше установен, му е повдигнато обвинение по чл. 188, ал 1 във връзка с ал. 20 от НК, касае се за тежко престъпление, за което е предвидено наказание от 3 до 20 години лишаване от свобода – грабеж!”, заяви днес на брифинг  наблюдаващият случая  прокурор Ивайло Гайдаров.

След бруталното нападение баба Верка не смее да нощува в къщата си и е при дъщеря си в съседно село.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари