Рецепти за бързо отърваване от кашлицата

5
Предлагаме ви няколко природни средства за лечение на кашлица
Предлагаме ви няколко природни средства за лечение на кашлица

Възпалението на долните или горните дихателни пътища задължително е придружено от кашлица.

Спазмът може да бъде с храчки или сух. Много хора предпочитат да използват народни средства за лечение на кашлица, тъй като смятат, че скъпите лекарства и химикали в аптеката могат само да навредят, пише Actualno.

Билки за кашлица

Има няколко прости рецепти, които ще ви помогнат:

Залейте супена лъжица мащерка с чаша вряла вода. Тинктурата се запарва и се оставя за 60 минути. Трябва да използвате отвара по супена лъжица преди всяко хранене.

Коренът от коприва се измива и нарязва на филийки. Сварете растението да се получи сироп. Лекарството е идеално за лечение на хроничен спазъм.

Смесете една чаена лъжичка маково семе с чаша топло мляко. Преди лягане облекчава симптомите и ви позволява да спите по време на нощната почивка.

Еловите шишарки също ще помогнат за справяне с настинките. Преди употреба шишарките се измиват добре с топла вода. За да приготвите домашно лекарство, трябва да се запасите и с мед.

Зелените шишарки се пълнят наполовина с концентриран лимонов сок. В получената смес се слага мед, трябва да стане на течна консистенция. След старателно разбъркване шишарките в меда се оставят за 12 часа.

Кафе на зърна

Кафето на зърна се използва за бързо лечение на кашлица. Има добър вкус и се прави от прости съставки. За да го направите, трябва да вземете:

· ръж

· овес

· ечемик

· смляна цикория

· горчиви бадеми на вкус

Всички компоненти се вземат в равни пропорции, само добавете горчиви бадеми на вкус (толкова е горчив, че не всеки може да го използва). Смелете сместа в кафемелачка и се запарва с вряла вода като обикновеното кафе. Можете да добавите захар, мед или сметана към напитката, вземете я по желание. Една чаша кафе на зърна облекчава пристъпите на кашлица за 2-3 часа.

Орехи с бъз

За да го приготвите, трябва да вземете:

· 4 ореха

· 1 ст. л. сушени цветове от черен бъз

· 1 ст. л. пчелен мед

· 0,5 л вода

Сложете ядките и черупките в чист буркан, добавете бъз и мед. Всичко това залейте с прясно преварена вода, затворете буркана и го сложете да престои. Охладеният сироп се филтрира добре, да се приема по половин чаша три пъти на ден.

Алое с какао

Лек за бронхит се вземат листа от алое. Листата на растение на възраст над три години работят най-добре. На тази възраст той натрупва максимум полезни вещества.

Ето пълния списък на необходимите компоненти:

· 20 г пресен сок от алое

· 100 гр свинска мас

· 100 гр масло

· 25 гр какао на прах

Тези продукти трябва да бъдат смесени и поставени в буркан. Една супена лъжица от продукта трябва да се разреди в чаша топло мляко и да се пие два пъти на ден, преди закуска и вечеря.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари