Ремонтират кейовата стена под хотел Рига за 8 милиона лева

0
Ремонтът на кейовата стена включва ново осветление, 3 корабни места и други
Ремонтът на кейовата стена включва ново осветление, 3 корабни места и други

7 809 999 лева ще струва ремонтът на кейовата стена под „Рига“.

Проектът предвижда рехабилитация на кейовата стена - брегова ивица, с дължина 500 м. по брега на река Дунав от км. 498,850 до км. 495,350 от районирането на реката, става ясно от обявлението за Обществена поръчка за проект "Рехабилитация на кейовите стени на пътнически терминал Русе – център и подобряване на навигационните условия на 3 корабни места" на Община Русе.

Ще бъдат обособени три корабни места с възможности за монтиране, от корабните оператори в бъдеще, на понтонно-мостови съоръжения, като е предвидено съответното захранване за тях. Кейовата стена ще е оборудвана с необходимите превързочни и предпазни устройства за приставане на корабите както при ниски, така и при високи води.

Предвидено е районно/парково осветление. Зад стената, в посока градската зона, е предвидена настилка за движение на товарни камиони. За строителните и монтажни работи беше обявена обществена поръчка. Фирмите, които искат да се захванат със строителството, могат да подават оферти до 4 август, а на 7 специална комисия ще ги разгледа. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари