Ремонтът на пътя Русе - Кубрат се бави, дейностите спрели за 40 дни

1
Множество сигнали са получени в Община Русе
Множество сигнали са получени в Община Русе Видео: Русе Медиа

Множество сигнали, свързани със забавяне на ремонта по пътя Русе - Кубрат и особено за спиране на работа в района на село Червена вода, са получени в Община Русе, съобщи зам.-кметът по устройство на територията Магдалина Илиева.

Притеснени сме за навременното приключване на тези участъци, които са важни за нас – до кръстовището с главния път Русе-Варна и през цялото протежение на населеното място Червена вода. Искаме да отправим настойчива молба към Агенция „Пътна инфраструктура“, към Областно пътно управление и към самия изпълнител на обекта в най-кратки срокове този участък да бъде приключен, с оглед наближаващото начало на зимния период“, заяви Магдалина Илиева, цитирана от Русе Медиа.

Отделно има сигнали за неадекватни проектантски решения, като последният казус, за който са сигнализирали и от „Пътна полиция“, е свързан с отбивката към ул.“П.Д.Петков“ в Червена вода. Според общината там трябва да бъде направена промяна в проекта.

От Общината коментират, че срокът за изпълнение на строителството е изтекъл още на 17 юли, като е допустимо да се отпусне още месец забавяне във връзка с метеорологичните условия. Спирането на работа през летните месеци обаче е притеснително и затова местната управа апелират МРРБ да даде приоритет за изпълнение на обекта поне в участъка на Червена вода. Също така трябва да се започне и възстановяването на трасетата по обходните маршрути, използвани по време на ремонта.

От АПИ отговориха на запитване на Русе Медиа, че действително строителството на обекта е било спряно временно в периода от 14 юли 2021 г. до 23 август 2021 г. поради необходимостта от изпитване на новоизграден уличен водопровод в село Червена вода и удостоверяването с констативен Акт 15.

Водопроводът е инвестиция на ВиК-Русе и не е част от проекта за ремонт на републиканския път, изпълняван от АПИ. През това време в участъка от републиканския път не са извършвани строително-монтажни работи.

На 30 август строителният надзор на обекта ще представи на възложителя АПИ доклад за дейностите, които са изпълнени до момента от изпълнителя, и това, което предстои до завършването му“, обясниха от агенцията.

Срокът за официалното пускане в експлоатация на пътя от „Джъмбо“ до Червена вода зависи от мобилизацията на изпълнителя на обекта, качественото изпълнение на възложените дейности и приемането им от Държавна приемателна комисия, казаха още от АПИ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари