Рекорден брой новозаразени в Русе

3
Близо 100 са болните от COVID в русенските болници
Близо 100 са болните от COVID в русенските болници Видео: БНТ

Близо 100 са болните от COVID в русенските болници. Градът отбеляза рекорд на новозаразени - те достигнаха бройката 97 души. Областта влезе в рисковата червена зона

Подобно на собствениците на заведенията в цялата страна и в Русе ресторантьорите настояха за компенсиране на ограничителните мерки, които водят до фалити на заведения.

Добрата новина е, че вече има отзовали се на призива на лечебните заведения за доброволци. 4 началници на отделения и 4 медицински сестри помагат в обособения COVID сектор в Университетската болница "Канев", двама са доброволците в белодробната болница в Русе, предаде БНТ.

От началото на пандемията вече в 8 детски заведения и 9 училища от региона са установени общо 62 случая на COVID-19. На този фон русенските училища вече са в готовност от утре гимназиалните класове да минат на дистанционна форма на обучение, като едно от тях дори настоява всичките му ученици да се учат в онлайн среда. Бизнесът обаче е притеснен заради новите мерки, много от фирмите изпращат част от персонала си да работи от вкъщи.

Ресторантьорският бранш е с мрачни прогнози

"Бизнесът много ще пострада от всичко това и ще претърпи големи загуби. Сега с новата заповед, която излезе вчера на здравния министър означава, че ние трябва да разредим още местата за хранене, като заповедта предишната беше от маса до маса метър и половина, сега от стол до стол да бъде метър и половина. Това ще намали може би до 30% капацитета на заведенията", каза Красимир Иванчев, председател на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в Русе

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари