Рейтингът на Байдън се срина по-бързо от на всеки друг американски президент след ВСВ

1
Отбелязва се, че рейтингът на Байдън е спаднал с 11,3 процентни пункта
Отбелязва се, че рейтингът на Байдън е спаднал с 11,3 процентни пункта Снимка: EFE / Lisa Hornak

Популярността на американския президент Джо Байдън през първите му девет месеца като лидер на страната преживя по-бърз спад от срива в рейтингите на всеки друг американски президент след Втората световна война, пише Telegraph, позовавайки се на анализ на резултатите от изследванията на Gallup, американският институт за обществено мнение.

Отбелязва се, че рейтингът на Байдън е спаднал с 11,3 процентни пункта (от 56% на 44,7%), като този спад е повече от показателите за спада в рейтинга на 10 -те предишни президента на страната, предава БГНЕС. Предишният притежател на "рекорда" за най-бърз спад в нивото на подкрепа беше 44-ият президент на САЩ Барак Обама, чийто рейтинг през първите девет месеца на неговото президентство падна с 10,1 п.п.

Така Байдън очевидно „разочарова избирателите“ повече от Джими Картър, който беше президент на Съединените щати през 1977-1981 г. и чийто рейтинг на одобрение падна с 8,9 процентни пункта за същия период. Предшественикът на Байдън в президентството беше 4,4 процента спад, посочва изданието.

За сравнение рейтингът на популярност на 43-ия президент на САЩ Джордж Буш през първите девет месеца на неговото президентство се е увеличил с 13,1 процентни пункта, а рейтингът на 41-ия президент на САЩ Джордж Буш-младши с 12,0 пункта.

Изданието отбелязва, че популярността на Байдън започна да пада през юли, когато заболеваемостта от коронавирус в страната се увеличи, а хаотичното изтегляне на американските войски от Афганистан в края на август само изостри ситуацията.

Демократът, бивш вицепрезидент и 36-годишен член на Конгреса, Байдън стана 46-ият президент на Съединените щати на изборите на 3 ноември 2020 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари