Реджеп Ердоган: Турция се стреми към мирни преговори за Украйна въпреки действията на Запада

0
Турският президент обвини САЩ и други западни държави, че провокират Москва
Турският президент обвини САЩ и други западни държави, че провокират Москва Снимка: ЕПА

Турският президент обвини САЩ и други западни държави, че провокират Москва

Турция се стреми към мирен диалог между Русия и Украйна, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, като обвини Съединените щати и други западни държави, че провокират Москва, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Държавната турска телевизия ТРТ и други медии цитираха думите на Ердоган, че "Западът, и особено САЩ, сякаш безкрайно атакува Русия". Той не уточни какво точно има предвид.

"Разбира се, Русия проявява голяма съпротива в лицето на всичко това", добави Ердоган пред репортери в самолета на връщане от Узбекистан.

Западните страни въоръжават Киев и му предоставят друга помощ, като същевременно наложиха строги санкции на Москва след нахлуването ѝ в Украйна през февруари, напомня агенцията.

"Работим върху това как да създадем мирен коридор тук, както създадохме коридора за зърно. Смятаме, че най-добрият път за това е пътят от диалог към мир", каза Ердоган, като добави, че мнението на Украйна също е важно.

Турция, член на НАТО, беше домакин на разговори между делегации на Украйна и Русия по-рано тази година и се опитва да балансира критиките си към инвазията и противопоставянето на санкциите.

Анкара и ООН посредничиха за сключване на споразумение за възобновяването през последните четири месеца на украинския износ на зърно от черноморските пристанища.

Турският президент каза още, че би било правилно решение страните да удължат срока на действие на сделката за износ на зърно през Черно море, която изтича на 19 ноември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари