Реджеп Ердоган: Целият Запад застана на страната на терористите

0
Отрядите за защита на населението да не би да са станали член на НАТО, а аз да не съм предупреден за това, попита Ердоган иронично
Отрядите за защита на населението да не би да са станали член на НАТО, а аз да не съм предупреден за това, попита Ердоган иронично Снимка: БГНЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган днес обвини западните страни в "подкрепа на терористите" срещу Турция, която те критикуват за военната операция на Анкара срещу сирийските кюрдски Отряди за защита на населението (ОЗН).

Целият Запад застана до терористите и ни нападнаха всички заедно. Включително държави от НАТО и ЕС. Всички!“, подчерта Ердоган в обръщението си в Истанбул, предава БГНЕС.

Турция започна офанзива, наречена „Мирна пролет“, срещу кюрдските милиции в Сирия на 9 октомври. Военната интервенция получи широко международно осъждане, особено във връзка с това, че ОЗН бяха съюзници на САЩ в борбата срещу терористичната Ислямска държава.

„Мислех, че сте против тероризма. Кога започнахте да работите с терористите“, попита днес турският президент. „Отрядите за защита на населението да не би да са станали член на НАТО, а аз да не съм предупреден за това“, попита Ердоган иронично.

Анкара многократно обяснява, че офанзивата ѝ в Сирия е насочена към създаване на зона за сигурност, която да отдели границата на Турция от контролираните от кюрдите територии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари