Разясняват инвестиционните мерки в земеделието на стопани от Русе

1
Срещата с експертите от Министерството на земеделието ще се проведе в зала "Европа" на Доходното здание от 11:00 часа
Срещата с експертите от Министерството на земеделието ще се проведе в зала "Европа" на Доходното здание от 11:00 часа

Срещата с експертите от Министерството на земеделието ще се проведе в зала "Европа" на Доходното здание от 11:00 часа

Експерти от Министерството на земеделието ще се срещнат със земеделски стопани от областите Търговище, Разград и Русе днес, от 11:00 часа, в зала „Европа“ на Доходното здание в Русе. Инициативата се провежда и с подкрепата на Областната администрация в града и нейната цел е да запознае заинтересованите страни с условията за прилагането на инструментите по Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони в България за периода 2023 - 2027 година.

В рамките на събитието ще бъдат представени различните интервенции, разписани в Стратегическия план, като земеделските стопани ще могат да задават въпроси на екипа от експерти на Министерството на земеделието.

Срещата е част от национална информационна кампания, която ще продължи до 16-и февруари. По време на нея ще бъдат разяснени базовите условия, т.е. кръстосаното съответствие, възможностите за директни плащания, агроекологични плащания, инвестиционните мерки, както и Националният план за възстановяване, където съвсем скоро ще бъдат отворени приеми. Целта е земеделските стопани да имат информация предварително кога ще бъдат отворени съответните мерки и какъв срок ще отнеме тяхното разглеждане, за да могат да планират своите агроекологични или инвестиционни намерения.

Осигурените средства по Стратегическия план за следващите 5 години надвишават 8 милиарда евро. Следващата среща е със земеделци от Варна, Шумен, Силистра и Добрич в зала „Европа“ в сградата на Областна администрация Добрич.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари