Разследват Доналд Тръмп за оказване на натиск върху Украйна

0
Три комисии в Камарата на представителите на американския Конгрес заявиха, че са започнали разследване, свързано с президента на САЩ
Три комисии в Камарата на представителите на американския Конгрес заявиха, че са започнали разследване, свързано с президента на САЩ Снимка: AP

Три комисии в Камарата на представителите на американския Конгрес заявиха, че са започнали разследване, свързано с президента Доналд Тръмп, неговия адвокат Руди Джулиани и Украйна, предаде Ройтерс.

Конгресмените ще разследват твърденията за натиск от страна на президента Тръмп, неговия адвокат Руди Джулиани и други върху правителството на Украйна да съдейства на кампанията за преизбиране на Тръмп.

Комисиите настояват Белият дом и Държавният департамент да им предадат документи, които могат да послужат на разследването.

Тръмп и представители на Републиканската партия поставиха въпроса дали е конфликт на интереси, че синът на бившия вицепрезидент Джо Байдън Хънтър Байдън е бил в съвета на директорите на украинската газова компания Бурисма.

Предстои да се разбере дали разследването ще ескалира до искане и процедура за импийчмънт на американския държавен глава.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари