Разрушават сграда до резиденцията на Ахмед Доган в „Росенец“

0

Постройката беше обявена за незаконна от ВАС през април

Започна разрушаването на сграда до лятната резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган в парка „Росенец“. Постройката беше обявена за незаконна от Върховния административен съд през април. Тя е почти разрушена вече, останал е само бетонният фундамент, информира bTV.

Мястото стана скандално известно през 2020 г., когато с гумена лодка до плажа пред сараите стигна зам.-председателят на „Демократична България“ Христо Иванов и имаше сблъсък с охранители от НСО. Последва вълна от протести в цялата страна, чийто успех е включването на плажа в кадастралната карта като плаж държавна обществена собственост. Преди това той беше земеделска земя.

Освен полусъборената двуетажна постройка още 2 сгради са констатирани като незаконни – едно малко бунгало, което се използва от охраната, и 3-етажна постройка. Миналата година областна управа обяви обществена поръчка за избор на изпълнител, който трябваше да ги събори, но нямаше желаещи. Сега предстои да бъде обявена нова процедура.

В началото на тази година Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) откри нарушения и в удължаването на кейовата стена на пристанището.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари