Разкриха убийците на германеца в Добричко

0
Баща и син германци са убили своя сънародник в балчишкото село Соколово
Баща и син германци са убили своя сънародник в балчишкото село Соколово Снимка: Varna24.bg

Баща и син германци са убили своя сънародник в балчишкото село Соколово

59-годишен мъж от Федерална република Германия и неговият син, на 23 години, са извършителите на отвличането и убийството на техния сънародник, живущ в добричкото село Соколово. Двамата са задържани до 72 часа, като днес ще им бъде повдигнато обвинение за убийство по особено мъчителен начин с користна цел.

Това съобщи на брифинг в Добрич апелативният прокурор на Варна Владимир Чавдаров. Предстои на двамата обвиняеми да бъде поискана постоянна мярка „задържане под стража“, предава агенция Монитор.

В брифинга участваха окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев, ръководителят на териториалната структура на ДАНС, директорът на ОД на МВР в града старши комисар Явор Колев, началникът на териториалната структура на ГД „Борба с организираната престъпност“ – Добрич.

Прокурор Чавдаров благодари на колегите си от Добрич за бързото разкриване на тежкото криминално престъпление.

Вчера образувахме досъдебно производство с оглед отвличане с цел откуп на чуждестранен гражданин. Предприети бяха незабавни оперативно издирвателни мероприятия и днес призори бе разкрито друго тежко престъпление – убийството на този човек, който също е на 59 години. Имаме данни, че първоначалната версия за отвличане с откуп, е за прикриване на това извършено престъпление. Уведомено е посолството на Федерална република Германия в България. Разкрити са извършителите. Това са немски граждани – баща и син. Събират се активно доказателства както за самия начин на извършване на престъплението, така и за участието на всеки един от тях. На този етап смятаме, че единият е извършител, а другият – помагач. В процеса на събиране на доказателства това може да претърпи развитие, а може и да не претърпи“, каза прокурор Чавдаров.

Назначени са всички възможни съдебно-медицински, технически и всякакви други експертизи. Изследва се мотива, като на този етап той е с користна цел.

Откупът, в размер на 100 000 лева, е поискан от съпругата на убития, която също е немски гражданин. Убийците и убитият са се познавали, и то добре. Всички са живеели в едно и също населено място.

Сигналът за отвличането и откупа е получен от съпругата. Късно вечерта тя получила от евентуалния извършител съобщение, в кавички, подчерта прокурор Чавдаров, за отвличане и откуп. Местни хора в Соколово твърдят, че съпругата получила в кутия отрязан един от пръстите на съпруга си.

Трупът на 59-годишния мъж е открит в къща в Соколово. Прокурор Чавдаров отказа категорично повече подробности, за да не се пречи на разследването. Ако двамата германци бъдат признати за виновни, ги очаква най-тежкото наказание: доживот, доживот със замяна или от 10 до 30 години. Изследва се и съдебното минало на убийците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари