Разчистването на нерегламентирани сметища коства над 250 хиляди лева на данъкоплатците в Русе

0

Общински служители разчистиха близо 60 нерегламентирани сметища за изминалата година

56 са всички нерегламентирани замърсявания, които екипите на общинското предприятие „Пакрстрой“ са почистили през изминалата година.

Събрани са 1 153 тона отпадъци.

За разлика от сметта в контейнерите, която първо преминава през сепарация, безразборно изхвърлените боклуци се отнасят директно до регионалното депо. Отчислението, което РИОСВ събира от Общината за всеки тон отпадък, е 95 лв., т.е. от образуването на подобни сметища през 2022 г. русенци са загубили над 109 000 лв. от бюджета, алармираха от общинска администрация.

Наред с това, за изнасянето на отпадъците от най-замърсените райони се правят десетки курсове. Например при почистването в кв. ДЗС са направени 87 курса и са изразходвани над 66 часа машинно товарене с багер.

Справката показва редовно образуване на сметища на ул. „Кръстец“. Проблемни са и районите около ОУ „Никола Обретенов“ и участъци от местността „Касева чешма“.

Ежегодно Община Русе отделя над 250 хил. лв. за почистване на сметищата, образувани от граждани.

Призоваваме всеки, който стане свидетел на подобна дейност, да сигнализира на тел. 112, на 082 506 792 (Отдел "Екология"), за да бъдат наложени съответните санкции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    9
    СЪС СИГУРНОСТ
    Ако се въведе идеята на НОВАТОРИТЕ за теглене на битовите отпадъци то първи ще започнат да надават писъци и ревове кметовете и кметските наместници на тези малки населени места. Разбираемо е, лека полека техните вилаети ще започнат да се превръщат в малки, средни и големи нерегламентирани сметища.
  • 4
    8
    Пак ли недомислия?
    На село, освен ежедневния битов отпадък, има друг по-различен - градинския, както и строителен отпадъци. Бяха осигурили за едрия небитов отпадък на места в селото голям метален контейнер, който в последствие го премахнаха. За кратко имаше пластмасов голям контейнер само за градинския отпадък, но и него махнаха. Поставиха пред къщите само за дребния ежедневен битов отпадък по един малък пластмасов отпадък. Минава фирма 1 път седмично да го събират. Обаче на село основно се палят печки и се гори на двора, а къде да се изхвърля угърта?
  • 5
    7
    Ангел
    С това теглене в килограми на количеството изхвърлен боклук по селата ... Сега ще видите какво се казва нерегламентирано хвърляне! Няма да има дере, около селата , където да няма изхвърлен битов отпадък! Никой няма да хвърля боклуци в тях.
  • 5
    6
    Гражданин
    Най-голямото сметище и най-страшното е общината.Докато това бунище не бъде разринато и рекултивирано,всичко друго е излишно.Това са предизборни постановки,които Пенчо и неговите сатрапи разиграват.Дано Господ час по-скоро ни отърве от кмета,ченгето Пламен Спасов и останалите им сподвижници!
  • 6
    5
    Майстор готвач
    С кого хванаха ексовлошката в кабинетчето?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари