Разчистваха паднали дървета след бурята в Русенско

0
Във Ветово прекършено дърво е потрошило Фолксваген Голф
Във Ветово прекършено дърво е потрошило Фолксваген Голф

На 3 септември за времето от 14:12 до 15:52 екип от РСПБЗН – Бяла е гасил сухи треви и храсти на площ от около 1000 кв. м. в с. Пиперково.

Вероятната причина за пожара е късо съединение на ел. проводници от уличната мрежа, следствие на бурния вятър. При завръщането на екипа е отстранено паднало дърво в селото посока с. Ценово.

За времето от 14:50 до 16:00 часа служители от Сектор СОД– Русе с един екип са участвали в отстраняване на паднало дърво на бул. Трети март в Русе. Дървото е паднало при разразилата се за кратко буря, придружена със силен вятър и валеж от дъжд и град. Падналото дърво е било блокирало улицата до отстраняването му. Не са нанесени материални щети

За времето от 22:25 до 00:30 часа тази нощ, екип от РСПБЗН – Ветово е отстранявал паднали дървета в гр. Ветово и в с. Смирненски. Причината също е била силно развилата се буря. В първия случай на ул. Хан Кубрат в гр. Ветово падналото дърво е ударило лек автомобил „Фолксваген Голф“. Огънат е бил таван му и е счупено задно ляво стъкло.

За времето от 23:30 до 01:20 часа служители на Първа РСПБЗН са отстранявали паднало дърво на бул. Цар Освободител в Русе. Дървото е паднало при бурята и е блокирало улицата и контактната мрежа на тролейбусните линии. Отстраняването му е извършено със съдействието на служители от фирмата поддържаща тролейбусните линии. Не са нанесени материални щети на намиращи се в близост сгради и леки автомобили.

От 23:50 до 04:30 часа екип на Първа РСПБЗН  е извършвал отстраняване на паднали дървета на пътното платно по пътя Басарбово – Иваново и в района на магазин „Джъмбо“, после са посетили адрес в с. Басарбово за отводняване, но поради замърсената вода екипът не е могъл да окаже съдействие. От там пожарникарите са изпратени по сигнал за закъсал автобус в канавка по пътя от ДЗС към. с. Червена вода. Автобусът е изтеглен с помощта на лебедка.

В 22:15 часа е постъпил сигнал за паднали дървета по главния път Русе - Бяла. До 02:40 часа един екип от РСПБЗН – Две Могили е отстранявал падналите дървета по пътното платно между отбивката от гр. Две могили в посока към с. Обретеник. Дървета са били препречили пътя и са спрели движението на МПС, при което се е образувала километрична опашка от леки автомобили.  След отстраняване на дърветата от пътя Русе – Бяла екипът е извършил проверка на още два сигнала за наводнени къщи в с. Обретеник, но на място се е оказало, че собствениците са успели да се справят без намесата им. От там служителите са препратени за отстраняване на  паднало дърво по пътя от с. Обретеник към с. Ценово. След отстраняване на това дърво са препратени да премахнат и два паднали ореха на главният път в участък в района на ресторант „Мидата“. После са насочени за отстраняване на  паднал бор до полигона на входа на гр. Две Могили.

Екип от РСПБЗН – Ветово за времето от 00:45 до 02:40 часа е отстранил паднали дървета в  с. Кривня и с. Писанец, които са блокирали пътни платна. Дърветата са отстранени, няма нанесени материални щети.

От 00:51 до 03:30 часа служители от РСПБЗН – Сливо Поле са премахнали паднали дървета в с. Кошарна. Клоните на дърво са се били вплели в преминаващ наблизо далекопровод. Той е бил под напрежение и при възникнало късо съединение и искри се е запалила част от дървото. Отстраняването е извършено със съдействие на екип от Енерго Про.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари