Радослав Рибарски: Евтини цени на газа ще дойдат от довършване на връзката с Азербайджан

0
Рибарски допълни, че очаква азерския газ да дойде още през септември
Рибарски допълни, че очаква азерския газ да дойде още през септември Снимка: bTV

"Евтини цени на газа ще дойдат от довършване на връзката с Азербайджан. Там са в пъти по-ниски цените. Виждаме, че и Германия не разчита на варианти как може да се разчита на „Газпром“

Това заяви Радослав Рибарски от „Продължаваме промяната“ пред bTV

Не ни се налага да пестим електроенергия, защото добиваме енергия за основна част от потреблението си от въглищни централи и от АЕЦ. Цените по договора (б.р. с Азербайджан) са значително по-ниски. Те, като бъдат добавени към микса в пълния обем от 1 млрд. кубични метра годишно, ще дадат значително намаляване на цената в микса, който успява да генерира „Булгаргаз“. Това ще бъде отчетено и в решенията, които предстои да вземе КЕВР“, добави той.

Рибарски допълни, че очаква азерския газ да дойде още през септември.

Както обявиха и от фирмата изпълнител на интерконектора, те очакват да са готови в първите седмици на септември. Обявяването за приоритет и на интерконектора (б.р. от президента) и реалните стъпки не ни навеждат на мисълта, че това наистина е приоритет. За нас този проект беше основен, всяка седмица бяха провеждани разговори в тази връзка. Напредъкът се вижда, той е реален“, каза още той.„За нас този проект е завършен. Чисто документално трябва да бъдат извършени последните дейности по издаване на акт 15 и акт 16. Проектната компания също има издаден лиценз за независим оператор на газопреносна мрежа от КЕВР“, добави Рибарски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    3
    ;lll
    Тази американска партия заслужава едно ... https://afera.bg/wp-content/uploads/2022/07/KI026-602x452.jpg
  • 3
    2
    darkaveng
    Какво да каже човеко? Каквото му пише в "лишчето", това и озвучава! А иначе, идиоти мезмозъчни, Сър! Анадънму?
  • 2
    1
    123
    само не ми е ясно, защо някой си мисли че този азерски газ е извън сферата на влияние на братята и ще тече евтино и безропотно до безкрай ?!?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари