Радослав Гайдарски: Джендър идеологията не трябва да се допуска в училищата

4
Той посочи, че в някои страни джендърството вече се вкарва в училищата и се изучава като предмет
Той посочи, че в някои страни джендърството вече се вкарва в училищата и се изучава като предмет Снимка: bTV / стоп кадър

Той посочи, че в някои страни джендърството вече се вкарва в училищата и се изучава като предмет

„Ние сме първата политическа сила в България, а може би и в Европа, която категорично отхвърли Истанбулската конвенция. Ние сме против сегмента в нея, който поддържа джендърството, което представлява насилствено вкарване на аргументи в младото поколение, което да представи децата като еднакви – няма разлика между момче и момиче. Нямаме против хората да избират какви да бъдат след 18 години, но не трябва да се опитва се да се въздейства на младото поколение.“ Това заяви членът на Националния съвет на БСП проф. Радослав Гайдарски, предадоха от пресцентъра на партията.

Той посочи, че в някои страни джендърството вече се вкарва в училищата и се изучава като предмет: „В нашите условия, с тази демографска криза, остава и това да направим – нашите деца да не знаят кое е момче, кое е момиче и от тази млада възраст да започне една кръстоска. Джендър идеологията трябва да бъде премахната, тя не трябва изобщо да съществува като такава в училищата. След 18 години, когато вече човек е зрял, може да мисли самостоятелно, той може да вземе каквото иска решение, ние там не се бъркаме“, каза той и добави, че БСП остава категорична в позицията си, въпреки че върху левицата е прилаган натиск и от ПЕС.

„Някои казват това ли е в момента най-важното преди изборите, не можем да чакаме да дойде удобен момент, защото тя вече ще е сред нас“, каза още социалистът.

Проф. Гайдарски коментира и здравната система в страната и предложенията на БСП за реформи в сферата: „Здравеопазването касае всеки един човек от раждането му до смъртта. Ние предлагаме болницата да не бъде търговско дружество, за да се сложи край на корупционните схеми. В момента в редица болници се приемат пациенти с неверни диагнози, така се източва касата. Не можем да си позволим едни болници да мизерстват, а други да крадат“, обясни той и посочи основните проблеми в здравеопазването, сред които липса на медицински училища, текучеството на кадри, ниско заплащане и др.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Ммм
    Само така . Европедеращината да си стои извън България
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари