Работи се по всички версии за тежката катастрофа на пътя Русе - Велико Търново

0
Преценяват се действията на шофьорите на автобуса, разпитан е и шофьорът на спрелия автомобил, заявиха разследващите
Преценяват се действията на шофьорите на автобуса, разпитан е и шофьорът на спрелия автомобил, заявиха разследващите Снимка: Прокуратура на Република България

Работи се по всички версии за тежката катастрофа на пътя Русе - Велико Търново

Това заявиха на извънреден брифинг от Окръжна прокуратура във Велико Търново и НСлС.

Двамата шофьори на румънския автобус са задържани за 24 часа. Преценката на доказателствата е насочена основно към техните действия. Разпитан е и шофьорът на спрелия автомобил, предаде БНТ.

Катастрофиралият румънски автобус е влязъл у нас в 22:00 часа снощи. В 2 часа е блъснал спрял автомобил между селата Поликраище и Куцина. Автобусът е превозвал румънски и турски туристи, връщащи се от екскурзия в Турция. Спрелият автомобил е с нидерландска регистрация, но с български шофьор. За щастие тримата души от него са били извън колата и не са пострадали, заяви наблюдаващият прокурор Илиян Благоев - говорител на Окръжна прокуратура във Велико Търново.

В автобуса са пътували 27-ма души - 25 пътници и двама водачи. Шестима от тях са турски граждани, останалите са румънски. Починали са трима румънци и един турчин.

Изясняват се причините за катастрофата. Активно се събират доказателства. Благоев не поясни какви са действията на шофьорите, а само каза: "Ще обявим, ако сме събрали достатъчно доказателства за вината на някое лице, което да бъде привлечено като обвиняем. Преценяват се техните действия".

Наблюдаващият прокурор се въздържа от коментар дали спрелият шофьор е създал предпоставка за ПТП.

В момента се разпитват останалите пътници в автобуса. Въпреки че не са настанени в болница почти всички от тях имат някакви наранявания, каза още той.

Следовател Бранимира Вергова от Национална следствена служба заяви, че е извършен оглед на местопроизшествието и движението в района вече е пуснато. Тя уточни, че спреният автомобил е бил извън платното за движение. Не коментира дали има спирачен път. Ограничението на пътя е било 90 км в час.

Резултатите от кръвните проби ще се оповестят на по-късен етап.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    asfdasf
    vsichki versii li? ami versiqta che izvanzemni sa prichinili katastrofata.. raboti li se po neq .. pederasi i idioti
  • 4
    1
    ...
    вижте ги само, колко са жалки на снимката. официални лица. развалиха им отпускарското настроение да съставят сложни изречения пред медиите.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари