Владимир Путин лично наблюдава учения на руските ядрени сили

0
Русия предварително е уведомила САЩ за маневрите
Русия предварително е уведомила САЩ за маневрите Снимка: БГНЕС

Русия предварително е уведомила САЩ за маневрите

Президентът на Русия Владимир Путин наблюдава днес учение на стратегическите ядрени сили на страната, включващо изстрелвания на балистични и крилати ракети, предадоха световните агенции, като се позоваха на Кремъл, предаде БТА.

Руският президент "проведе учение на стратегическите сили за възпиране... Задачите, поставени по време на подготовката на силите за стратегическо възпиране, бяха изпълнени изцяло, всички ракети достигнаха целите си, потвърждавайки зададените характеристики", заяви пресслужбата на Кремъл.

В съобщението беше посочено, че Путин е поддържал връзка с министъра на отбраната Сергей Шойгу и с началника на генералния щаб на въоръжените сили Валерий Герасимов от ситуационния център в Кремъл.

Шойгу е докладвал на Путин, че учението е имало за цел да симулира "голям ядрен удар", нанесен от Русия в отговор на атомно нападение срещу нея.

Герасимов е казал на президента, че в учението са участвали междуконтинентални балистични ракети "Ярс", подводници и стратегически бомбардировачи "Туполев".

От космодрума "Плесецк" е била изстреляна ракета "Ярс" към полигона "Кура" в Камчатка, а от Баренцово море е била изстреляна балистична ракета "Синева". Самолети "Ту-95МС" са изстреляли крилати ракети.

Министерството на отбраната публикува кадри от изстрелването на "Синева" от атомната подводница "Тула" и от изстрелването на "Ярс".

САЩ заявиха, че Русия предварително ги е уведомила за маневрите.

Учението беше проведено в момент, когато Москва предупреждава, че Киев планира да взриви "мръсна бомба" при инсценирано нападение с цел да обвини Русия. Украйна и нейните съюзници категорично отхвърлят това твърдение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    daskal
    Ей, 1, сащническа измет такава! Марш в гейсащ!
  • -2
    1
    Sтанко
    Как пък не му се е натресла някоя ракета у рашляканата рушлямска дупара на тоя гнусен гаден окупатор! Скоро Кобзон го очаква на концерт! АМИН!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари