Пуснаха на свобода излекуван ням лебед в рибарниците на село Красен

0
Преди това птицата от защитения вид е лекувана в Стара Загора
Преди това птицата от защитения вид е лекувана в Стара Загора

Преди това птицата от защитения вид е лекувана в Центъра на рехабилитация и размножаване на редки видове Стара Загора

Експерти на РИОСВ - Русе освободиха в природата тази седмица екземпляр от защитения вид ням лебед (Cignus olor), след като му е оказана специализирана помощ в Центъра на рехабилитация и размножаване на редки видове (ЦРРРВ) в гр. Стара Загора.

Сигналът за намерена в безпомощно състояние птица е постъпил на 12 април, от местни жители на с. Красен (област Русе). Лебедът е намерен в центъра на селото. Организиран е своевременен транспорт, съвместно с ЦРРРВ-Стара Загора. В рамките на седмица, за защитената птица са положени необходимите ветеринарномедицински грижи. След възстановяването й, птицата е освободена в близост до района на сигнала, на подходящо за вида място – рибарниците край с Красен. Към момента на акцията в района са забелязани и други екземпляри от същия вид, съобщиха от РИОСВ - Русе.

РИОСВ - Русе напомня, че при намерен екземпляр в безпомощно състояние, е необходимо да се уведоми съответната регионална екоинспекция и да не се предприемат самостоятелни инициативи за спасяването и отглеждане на животните в домашна среда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари