Пуснаха бира „Сексагинта Приста“ на Римския пазар в Русе

3

Повече от 1600 човека присъстваха на тазгодишното издание на Римски пазар на „Сексагинта Приста“, според статистиката на музея

Посетители идваха през целия ден на събитието, което предложи множество автентични занаяти, анимации, занимания и забавления на гостите. Стартът бе даден от Група за детски театър „Камила“ в  Лапидариума, където бяха представени театрални етюди, създадени в рамките на проекта „Театрална ваканция в музея“. След финализирането на спектакъла, участници и гости се отправиха към „Сексагинта Приста“ за откриването на Римския пазар.

И тази година производители и майстори предложиха на присъстващите щандове с млечни и пчелни продукти, вина, ръчно изработени бижута, рисувано стъкло, декорации, сувенири. Традиционната рибена чорба, приготвена по хилядолетна рецепта и този път бе очаквана от малки и големи. За първи път посетителите имаха възможност да опитат и бираСексагинта Приста“, направена специално за римския пазар. През крепостта премина също Първа тракийска кохорта, която демонстрира бойни техники и въоръжение от епохата на Древен Рим.

Ученици от Професионалната гимназия по облекло преобразиха дамите в римлянки с помощта на прически, характерни за епохата. След приключването на същинския пазар, на „Сексагинта Приста“ започна поредното издание на Danube Sunset Sessions, което предложи на присъстващите няколко свежи часа с електронен звук от RudeBrutal и Ivan Endarov.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари