Проучване: Жените не са по-добри шофьори от мъжете

0
Резултатите показват още, че двойно повече са мъжете, отколкото жени, които предявяват искове за автомобилна застраховка
Резултатите показват още, че двойно повече са мъжете, отколкото жени, които предявяват искове за автомобилна застраховка

Проучване, направено във Великобритания, сочи, че жените не само са по-добри шофьори от мъжете, но са и по-надеждни, пише в. "Daily Star".

Проучането е направено по поръчка на Confused. То сочи, че от 539 хиляди нарушения по пътищата в Англия и Уелс през миналата година, 79% са допуснати от мъже. Близо една четвърт от нарушенията са свързани с превишена скорост, като жените са виновни само в 7% от случаите.

Резултатите показват още, че двойно повече са мъжете, отколкото жени, които предявяват искове за автомобилна застраховка.

Въпреки че проучването "нарочва" представителите на силния пол за по-лоши водачи на МПС, жените изостават, когато се касае за шофьорските изпити, предава БТА.

Миналата година 1,6 милиона души в Англия и Уелс са се явили на изпити за придобиване на шофьорска книжка. От тях 55 на сто са се провалили, като жените са 31%, а мъжете - 24%. От първия път книжка са взели 9% от представителките на нежния пол и 11% от мъжете.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари