Протестно автошествие в Русе

12
Над 20 автобуса тръгнаха от Дунав мост и минаха през целия град
Над 20 автобуса тръгнаха от Дунав мост и минаха през целия град Видео: Русе Медиа

Протест на фирмите, които возят туристи в организирани екскурзии се състоя днес в Русе.

Над 20 автобуса се включиха в автошествие, което потегли по обед от Дунав мост и премина през целия град. Превозвачите настояват за спешни мерки и помощ с европейски средства, за да могат да спасят бизнеса от фалити, предава Русе медиа.

Фирмите „случаен превоз“ са сред най-потърпевшите от кризата с коронавируса. За последните пет месеца оборотите им са нулеви, тъй като туризъм няма, а най-силния им сезон през пролетта бе провален заради забраната за пътувания. Браншът настоява за 6-месечна отсрочка на плащанията към бюджета, за безлихвени кредити до 100 000 лв. и безвъзмездна помощ в рамките на 30 000 лв. Заради липсата на работа превозвачите са пуснали шофьорите си в неплатен отпуск – неясно докога.“При положение, че Великденските и майските празници са най-активният период, в който ние трябва да работим и да генерираме почти една трета от оборота си като предприятия, а ние осъществяваме нулеви обороти. Плащанията си текат, а ние нямаме никаква работа“, казва управителят на фирма Дениза Ангелова.

Представителите на бранша са притеснени, защото са закупили нови автобуси на лизинг, а никой не иска да им даде отсрочка в плащанията. Наложило се е да пуснат шофьорите в неплатен отпуск – неясно докога. Превозвачите са категорични, че ще продължат с протестите, ако никой не ги чуе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари