Протестите в Китай се разрастват

0

Недоволството на китайците е срещу Си Цзинпин и ковид политиката

Протестите срещу политиката на "нулев ковид" в Китай се разраснаха и обхваната столицата Пекин и финансовия център Шанхай, където се чуха лозунги срещу управляващата комунистическа партия и лидера Си Цзинпин, информира БНТ.

Недоволството е срещу строгите ограничения срещу разпространението на коронавируса. Безпрецедентното гражданско неподчинение тръгна след пожар в жилищна сграда в град Урумчи, регион Синцзян, където загинаха 10 души.

Интернет-потребители предположиха, че евакуацията е била възпрепятствана заради заключени врати, защото сградата е била под частичен локдаун - версия, която властите отричат.

Управата в Урумчи поднесе извинения и обеща смекчаване на мерките.

Междувременно, при излъчването на световното първенство по футбол китайската телевизия не показва лица на зрители без маски - кадри, които предизвикват гняв сред зрителите, подложени на дълги карантини и масови тестове.

Цензурирано беше отворено писмо в местната социална мрежа WeChat, в което се поставяше въпроса дали Китай и Катар се намират на една и съща планета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    Китайците са
    Един милиард и 400 милиона! Тия, ако се надигнат, ни Дзин Пин ще остане, ни Бай Дън, дето пусна ковид-а! Като скакалци ще опустошат всичко след себе си! Просто не си знаят силата!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари