Протестиращи с украински знамена блокираха руската църква в София

0

Рано тази сутрин недоволните посрещнаха митрополит Антоний и посланичката на Русия Елеонора Митрофанова

Повод за протеста стана посещение на Волоколамския митрополит Антоний, предава 24 ЧАСА. Дясната ръка на руския патриарх Кирил – митрополит Антоний, отслужи божествена литургия в Руската църква „Св. Николай Мирликийски“ в София, която днес има храмов празник.

Антоний отправи празничната молитва в съслужение с Ловчанския митополит Гавриил и Мелнишкия епископ Герасим (главен секретар на Светия Синод), съобщи Българската православна църква на сайта си.

От Светия синод уточняват, че съслужението се извършва с благословението на българския патриарх Неофит.

Руският патриарх Кирил подкрепя войната на Кремъл в Украйна и именно затова пред църквата имаше протестиращи. Докато те обградиха руската църква с украински знамена вътре на литургията бяха посланичката на Русия Елеонора Митрофанова и Румен Петков - бивш депутат и бивш вътрешен министър, сега лидер на партия АБВ, основана от президента Георги Първанов.

Владиката Антоний е дефакто външен министър на руската патриаршия и не е трябвало да бъде допускан до територията на България, твърдят протестиращите.

Демонстрантите скандират "Убийци" и "Тук не е Москва". Сред тях е Иван Калчев-Глиги - активист, който участва няколко месеца в защитата на Украйна като доброволец.

"Демократична България" излезе с остра позиция срещу посещението на волоколамския митрополит Антоний.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    10
    Hoi Bai 3572
    Бъдете проклети
  • 0
    9
    Bai hou 575425
    И всички продажни български мърши
  • 1
    8
    Bai hoi 235566
    Цялата украинска зган вън от БЪЛГАРИЯ
  • 4
    7
    ники
    С тия проамерикански журналисти дупедайци не можете да искате от тях да са обективни
  • 10
    6
    Що не ми допускате коментара...
    Оти не ми аресвате коментя бря? Айде пребройте ги, вижда се достатъчно ясно на снимките....направо сте....незнам, неам думи. То по слепи от нежелаещите да прогледнат няма.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари