Протестиращи поискаха промяна на правилата за избор на нов главен прокурор

0
По време на протеста бяха запалени осветителни тела, а целта според организаторите е така да се каже „Стоп на мрака, обвил съдебната система”
По време на протеста бяха запалени осветителни тела, а целта според организаторите е така да се каже „Стоп на мрака, обвил съдебната система” Видео: NOVA

Неправителствената организация "Правосъдие за всеки" с пореден протест. Под надслов "Светлина за всеки" те поискаха отново промяна на правилата за избор на нов главен прокурор.

Събитието този път се проведе пред Съдебната палата и Висшия съдебен съвет, предава NOVA

По време на протеста бяха запалени осветителни тела, а целта според организаторите е така да се каже „Стоп на мрака, обвил съдебната система”. Светлините трябва да осветят помещенията, в които, по думите на организаторите на протеста, се взимат решения на тъмно. Именно затова всички протестиращи носиха и запалки и фенерчета.

Демонстрантите искат две неща – промяна на правилата, по които се избира новият главен прокурор, както и да кажат, че за разлика от прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, те не виждат професионални и етични качества в единствения кандидат Иван Гешев.

Не мога да кажа какво ни предстои, но не мисля, че ни предстои нещо хубаво, ако той се окаже на този пост. За жалост, той най-вероятно ще се окаже там, защото не виждам някой да прави стъпки назад. Той е предварително избран и повечето хора знаят, че той е предварително избран. С това ние не сме съгласни”, каза един от демонстрантите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари