Протестиращи поискаха оставката на правителството заради мръсния въздух в Русе

7
Те се заканиха, че ако до една седмица не видят активност от страна на екоинспекцията, ще организират акции пред фирми потенциални замърсители
Те се заканиха, че ако до една седмица не видят активност от страна на екоинспекцията, ще организират акции пред фирми потенциални замърсители Видео: Кис 13

С протест пред РИОСВ, русенци подкрепиха петото "Велико народно въстание" с искания за оставка на правителството и реални действия за решаване на проблема с мръсния въздух на Русе.

Протестиращите се заканиха, че ако до една седмица не видят активност от страна на екоинспекцията, ще организират акции пред фирми потенциални замърсители и отново ще се съберат пред РИОСВ, за да поискат оставката на ръководството, информира Кис 13.

С противогази и плакати с надписи "Спрете геноцида над Русе" и "Докога ще ни тровите" протестиращите за пореден път настояха за денонощен мониторинг на предприятията и постоянно видеонаблюдение.

Хората недоволстват, че не виждат институциите да са започнали да действат за решаване на проблема в Русе и искат активност от тяхна страна за установяване на източниците на замърсяване на въздуха.

Русенци не искат само обещания от екоминистъра, а решителни стъпки за справяне с мръсния въздух в града.

Протестиращите настояха от Министерството на околната среда и водите да удвоят броя на служителите на РИОСВ в Русе, за да могат да работят по-ефективно за решаване на проблема с мръсния въздух в града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари