Протестиращи подаряват книги на Борисов, да ги чете след оставката

1
НА ЖИВО: Ден 33 - Стената от книги е разликата между нас и него
НА ЖИВО: Ден 33 - Стената от книги е разликата между нас и него Видео: БГНЕС

Символична стена от книги "построи" протестът пред Министерски съвет в началото на 33-рия ден от протеста, който иска оставката на премиера Бойко Борисов и главният прокурор Иван Гешев.

"Решихме всеки от нас да донесе книга, за да демонстрираме каква е разликата между нас и него. Тази стена е разликата между нас и него", каза Арман Бабикян, един от организаторите на протеста. "Пожелаваме му да има време да чете след оставката", каза Бабикян, предава OFF News.

Днес показахме разликата между нас и тях - цяла бездна, добави адвокат Хаджигенов.

На площада пред президентството и Министерски съвет няма почти никаква полиция и жандармерия.

Преди 50 г Кенеди каза на американците Ние се качихме на луната, не защото е лесно, а защото е трудно. Ние сме 33 ден тук не защото е лесно. Трябва да еволюираме, да ескалираме. Утре ще окупираме отново кръстовището при Софийския университет, защото знака на добра воля днес не бе отчетен от Борисов.

В момента майките затвориха “Дондуков” и това ще остане така, каза Хаджигенов. По-рано днес блокадата на СУ на майките от “Системата ни убива” беше вдигната, след като Борисов каза, че полицията няма да бута блокадите на протеста. Освен Орлов мост, вече е блокиран и бул. “Дондуков” пред Министерски съвет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари