Протестиращи настояват за оставка на правителството и съд за Борисов

5
Не стихват скандиранията под прозорците на властта
Не стихват скандиранията под прозорците на властта Снимка: БНТ

Българите са отчаяни и затова не идват да протестират - така инициаторите от Независимия граждански щаб обясниха малкото поддръжници в днешната проява

Малка група граждани се събраха пред парламента на протест срещу правителството, организиран от Независимия граждански щаб (Движение "Възраждане"), предаде БТА.

Представители на протестиращите подчертаха, че не са организирани от партия и заявиха, че искат оставката на правителството, както и да бъде потърсена съдебна отговорност от премиера Бойко Борисов за, по думите им, антибългарската политика, която той провежда.

Протестиращите обясниха, че са се събрали за пореден ден пред Народното събрание и заради ниските доходи, разединението, "тормоза на Мутафчийски".

Демонстрантите обясниха слабия отзвук на протеста им и малкото хора, които са откликнали на призива им да дойдат днес, с отчаянието на българите, апатията, загубата на доверие, както и с това, че все още хората имат някакви, макар и минимални доходи. По думите им протестът днес ще продължи до 20.00 ч., а през следващите дни отново ще се събират на същото място, докато правителството не бъде свалено.

По-рано днес от Независимия граждански щаб отправиха към председателя на гражданската платформа "Изправи се. БГ" Мая Манолова апел за обединени усилия за общонационален протест за сваляне на правителството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари