Протести в Европа заради строгите ограничения

0
Протестиращите хвърляха камъни по полицията, а тя отговори с целия си арсенал си за разпръскване на протести
Протестиращите хвърляха камъни по полицията, а тя отговори с целия си арсенал си за разпръскване на протести

В Амстердам над 100 души са били задържани снощи по време на антиправителствена демонстрация, организирани заради безумните, според протестиращите, противоепидемични мерки

Над 2000 участници се събраха на митинг срещу продължителното заключване в Холандия - от месец хората живеят под най-строги ограничения. Много от дошлите демонстративно не спазиха разстоянието от 1,5 метра един от друг, както и бяха без маски. Протестиращите хвърляха камъни по полицията, а тя отговори с целия си арсенал си за разпръскване на протести.

Германската полиция разпръсна със сила протестиращите срещу рестриктивните мерки заради КОВИД-19. в градовете Нюрнберг, Ерлангер и Фурт. Има десетки арестувани, предаде БСТВ.

Жителите на Барселона, където времето рязко се затопли, масово нарушиха наложената карантина. Възползвайки се от слънчевия уикенд, дошъл след седмица обилни снеговалежи, местните излязоха масово по улиците и то без маски. Същевременно баровете и ресторантите в цяла Испания отварят врати за посетители, като наложените ограничения остават само на думи.

Австрия в момента е в третата си блокировка, която ще бъде удължена. Властите решиха да оставят гражданите вкъщи за още две седмици. Виена признава, че се страхуват от повторение на британския сценарий, където е идентифициран нов, по-заразен щам на заболяването.

Самите британци, след поредица от антирекорди, в момента отчитат стабилизация. Броят на новите и на смъртните случаи от COVID-19 е намалял значително.

Не навсякъде в Европа обаче се затягат мерките. Така например в Гърция отварят моловете и търговските обекти, които бяха затворени преди повече от два месеца. Запазват се обаче голяма част от мерките, като вечерния час, забраната за напускане на района на местоживеене, изпращането на телефонно съобщение при излизане от дома.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари