Протест пред АГ комплекса след смъртта на Ивелина

6
Покъртително е, гнусно е, насила този живот да бъде отнет, каза организаторът на протеста Елица Димитрова
Покъртително е, гнусно е, насила този живот да бъде отнет, каза организаторът на протеста Елица Димитрова Видео: Русе Медиа

Покъртително е, гнусно е, насила този живот да бъде отнет, каза организаторът на протеста Елица Димитрова

Протест заради смъртта на 29-годишната родилка се състоя тази сутрин пред АГ-комплекса в болница „Канев“ в Русе.

Ивелина Маринова почина часове след раждането на второто си дете. Според близките персоналът не е обърнал внимание на оплакванията ѝ, че не се чувства добре, и това е довело до фаталния изход.

Ивелина е трябвало да роди по естествен път, но заради усложнения се е наложило секцио. В чатове до семейството си се е оплакала, че много я боли, а никой не ѝ обръща внимание. „Аз вече събудих и викам – много ме боли, много ме боли, и тя вика – разбрахме, момиче, млъкни вече, ще си загубиш матката“, пише в едно от съобщенията.

Медицинското заключение за смъртта е белодробна емболия. „Все още не са ми дали документ от аутопсията. Казах, как така го решихте това нещо, след както нямам документ от аутопсията“, каза съпругът Мартин Симеонов, предаде Русе Медиа.

Тази сутрин пред болницата тази сутрин се събраха семейството и приятели на младата жена в знак на протест.

Всички сме много потресени и си задаваме въпроса трябва ли да се притесняваме за нашите деца. Може ли такова нещо, нямаме думи да изразим мъката“, сподели Антоанета Атанасова, колежка на родилката.

Много хора са възмутени, покъртително е, гнусно е, насила този живот да бъде отнет и тези деца да растат без майка и това младо момче на 25 години да остане вдовец. Заради това, че някой е спал“, каза организаторът на протеста Елица Димитрова, която е близка на семейството.

Близките потърсиха отговори от ръководството на лечебното заведение и директора Иван Иванов. “Имаме доказателства, че вашите служителки спят по време, когато родилката има страшни болки, а тя в момента вашата служителка хърка“, заяви афектиран свекърът Георги Симеонов.

Директорът на болницата обясни, че в момента върви вътрешна проверка по случая. „Очаква се експертна проверка от медицинския одит, на който ще бъде представена цялата документация. Ние нищо не искаме да прикриваме, близките държаха да бъде освободено тялото, ние държахме да има аутопсия. Аз също съм родител и искам да знам какво става“, каза Иванов.

Очаква се резултатите да излязат до 20 дни. Погребението на младата жена ще бъде утре.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    8
    иванчо от острица
    да отивате да лекувате Като гледам какви специалисти сте няма да остане болен човек в Русе
  • 6
    7
    Ivan
    Вдигнала е кръвно жената,Матеева,Граматикова,армия тъпи кифли,прости и неграмотни!
  • 9
    6
    Gero
    Разберете, че се извършва геноцид над българите, и то от много години насам!Всички говорят за арменски, еврейски и какви ли не геноциди, но никой не споменава за българския геноцид.Нацията се топи главоломно с най-бързите темпове в цяла Европа.
  • 8
    5
    !@#$
    Свини! Мръсни свини! Самозабравили се свини! По тъп повод трябваше да остана три дена в отделение, че то и санитарките ти говорят като че са нобелови лауреати! Защо имало трохи около леглото?! Докато не избухнеш: "Бе курво неграмотна, ще ми чистиш около леглото защото съм ти платил заплатата 30 години предварително!". И на следващия ден ще ми пращат Щрос, Щулц или не знам каква си, психолог на болницата била.
  • 6
    4
    Гражданин
    Този директор няма понятие...и..господина има още двама директори по лечебната част на 74години..така е в Канев.Бог да ги съди!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари