Протест без маски, но с пушки в Мичиган

1

Демонстранти поискаха вдигане на блокадата в един от щатите с най-много жертви на COVID-19

Стотици граждани излязоха на протест в град Лансинг – столицата на щата Мичиган, с искане за отмяна на карантината, предават американските медии.

Миналата седмица губернаторът от Демократическата партия Гретчен Уитмър затегна мерките и удължи заповедта хората да си стоят по домовете до 30 април. Щатът е на четвърто място в страната по брой заразени с повече от 28 000 случая и на трето по смъртност – с над 1900 починали от COVID-19. ​

Участниците в операция „Блокада“ задръстиха с колите си и огласиха с клаксони улиците около местния конгрес. Инициатори на протеста са две консервативни организации, а мнозина от участниците носеха огнестрелно оръжие и плакати с името на Доналд Тръмп. Те вероятно са възприели и личния пример на американския президент, тъй като повечето бяха без предпазни маски.

„Имам малък бизнес, но властите го затвориха. Работех и за „Форд“, но и те затвориха. Разбирам колко важен е вирусът, но стигаме до момент, в който затваряме твърде много неща“, оплаква се Том Хюи пред Си Ен Ен.

В отговор губернаторът на Мичиган изтъкна, че „безпрецедентното предизвикателство изисква безпрецедентни мерки“. И предупреди, че мероприятия като въпросната акция само спомагат за удължаване на карантината, срещу която протестират.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари