Простичък тест разкрива дали сте заплашен от рак на белия дроб

3
Тестът се използва и от медицинските специалисти като частичен метод за потвърждаване на състоянието
Тестът се използва и от медицинските специалисти като частичен метод за потвърждаване на състоянието

Ако се страхувате, че в даден момент от живота си може да развиете рак на белия дроб, можете да проверите само за няколко секунди, дали сте изложени на риск

Прост тест, извършен с показалците на ръцете, може да разкрие дали сте застрашени от това заболяване, информира zdrave.to

Всичко, което трябва да направите, е да съедините двата пръста заедно, обръщайки ноктите един към друг. Когато ги свържете между двете нокътни плочи, трябва да има свободно пространство.

"Клубирането на ноктите" е състоянието, при което по време на теста няма свободно пространство между двата нокти. Това всъщност е съкращение от имената на всички заболявания, които потенциално може да имате, ако нямате дупка между ноктите.

Интересното е, че тестът се използва и от медицинските специалисти като частичен метод за потвърждаване на състоянието, но можете да го направите сами и отнема няколко секунди.

Защо хората с рак на белия дроб имат подути пръсти?

Според учени от университета в Лийдс заболявания като рак причиняват десет пъти по-високото производство на PGE2, което спомага за успокояване на възпалението на белите дробове.

Следствие на това течността се събира във върховете на пръстите и ги кара да набъбват. Това подуване протича на три етапа - в първия ноктите стават по-меки, във втория има кривина, а в третия означава удебеляване на върховете на пръстите.

 Лявата снимка показва диамантена междина между пръстите на показалеца, което означава добро здраве. На дясната снимка не се вижда пролука между показалеца и има възможност за рак на белия дроб.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари