Пропускането на закуската увеличава риска от сърдечен удар

0
Според проучване хората, които пропускат закуската, са с 32% по-склонни да починат от всякакви причини
Според проучване хората, които пропускат закуската, са с 32% по-склонни да починат от всякакви причини

Според проучване хората, които пропускат закуската, са с 32% по-склонни да починат от всякакви причини

Анализ на почти 200 000 възрастни над 40-годишна възраст установи, че тези, които пропускат закуската, са по-склонни да имат лошо здраве. Сърдечните удари са особено чести сред хората, които обичайно пренебрегват първото хранене за деня. При тях рискът е по-висок с цели 21%, пише изданието Healthline, цитирано от "Актуално".

Проучването на Харвардското медицинско училище не се стреми да установи причинно-следствена връзка между пропускането на закуската и риска от инфаркт. Други проучвания показват, че пропускането на закуската обикновено се свързва с редица здравословни проблеми.

Хората, които пропускат закуската, често не компенсират загубената храна през деня, което води непълноценно хранене.

Това може също да доведе до ядене през нощта или между храненията, което може да наруши метаболизма. В случая се увеличава вероятността от развитие на диабет и сърдечни заболявания.

Проучванията показват, че хората, които пропускат закуската, са по-склонни да работят на пълен работен ден, да пушат и да консумират повече алкохол. Всички тези фактори могат да повлияят на вероятността от развитие на сърдечни заболявания.

Хората, които не закусват, също са по-склонни да възприемат начин на живот, който ограничава времето за упражнения и други здравословни дейности.

Тези проучвания са идентифицирали и някои от здравните фактори, свързани с пропускането на закуската. Сред хората, които не закусват, диабетът е два пъти по-често срещан.

Както при сърдечните заболявания, това не означава, че пропускането на закуската кара хората да развият диабет. В случая развитието на заболяването може да се дължи на факта, че регулирането на кръвната захар през целия ден изисква по-стриктно планиране на храненето и контрол на диетата.

*Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари