Прокуратурата в Русе се зае с опасното кръстовище край „Джъмбо“

0
„Шумна“ маркировка и до 60 км/ч в очакване на кръгово кръстовище
„Шумна“ маркировка и до 60 км/ч в очакване на кръгово кръстовище

„Шумна“ маркировка и ограничение на скоростта до 60 км/ч са първите мерки, които ще бъдат взети за намаляване на катастрофите на кръстовището край „Джъмбо“.

Това стана ясно днес, след като Окръжна прокуратура - Русе се зае с опасния участък на пътя Русе - Варна. Мястото е с висока концентрация на катастрофи и интензивен трафик, особено през лятото, тъй като това е направлението от Румъния към морските ни курорти. Проблемът обедини по безпрецедентен начин всички институции, които имат отношение към пътната безопасност в региона.

Участъкът е натоварен, тъй като пътят Русе-Варна се пресича с направленията за Кубрат, кв.“Средна кула“ и „Джъмбо“. Според „Пътна полиция“ трябва да има промяна в организацията на движение в района. „Основно тук проблемът е при отнемане на предимство, излизане на главен път при ляв завой и повечето произшествия са станали при това положение“, коментира главен инспектор Михаил Манов, началник сектор „Пътна полиция“-Русе.

За да се сложи край на тежките инциденти, от прокуратурата събраха на място всички институции, за да набележат краткосрочни и дългосрочни мерки. „Смятаме, че сме длъжници на гражданите на града ни и на гостите и може да направим още нещо, което да облекчи преминаването. Не е нужно само да отчитаме произшествията, да разследваме и да наказваме извършителите, по-добре е да вземем мерки, за да не се стига до тях“, заяви окръжният прокурор Георги Георгиев.

Краткосрочните са нова вертикална и хоризонтална сигнализация и маркировка, както и намаляване на скоростта до 60 км/ч. Ще бъде създадена еднаква организация на движение при пресичане на главния път и от двете страни – откъм Червена вода и „Джъмбо“. Ще се засили и контролът с мобилни екипи от „Пътна полиция“.

Вариантът за дългосрочни мерки е един – кръгово кръстовище, със скоростна дясна лента. Тепърва обаче ще се търсят варианти за финансирането му. Отхвърлени са били другите възможности /светофарна уредба и път на две нива/.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари