Прокуратурата преследва Мангъров и Сербезова, но пропуска Витанов и Мутафчийски

4
С какви мерки и теглилки се измерва деянието "всяване на паника сред населението", пита Любо Кольвски
С какви мерки и теглилки се измерва деянието "всяване на паника сред населението", пита Любо Кольвски Снимка: Reuters

Странни екземпляри обитават етажите на държавното обвинение

Софийската районна прокуратура се е самосезирала и е започнала проверка след участието на доц. Атанас Мангъров в предаването на Нова телевизия "На фокус", в което заедно с д-р Александър Симидчиев дебатираха върху нуждата от ваксинация срещу Covid-19, става известно от медиите. Тогава Мангъров заяви, че "564 души, които са починали, са починали, защото са ваксинирани“. Проверката на прокуратурата следва да установи дали има данни за извършено престъпление, каквото е всяването на паника с фалшива информация, съобщи за "Сега" говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Странни екземпляри обитават етажите на държавното обвинение. Че и се самосезират, провиждайки всякакви малоумни хипотези, за да си оправдаят заплатите. Не съм мангърианец, нито съм антимангърианец, но не разбирам как фамозният доцент е предизвикал паника сред населението? Това население е обръгнало на всякакви опити да бъде паникьосано. Не успя да го паникьоса проф. Асена Сербезова, обвинена от същите тия прокурори за същото деяние, но обвинението срещу нея падна в съда. Населението не се уплаши и паникьоса от прокобите на черния генерал проф. д-р Мутафчийски и неговите черни чували за трупове, но тогава прокуратурата проспа възможността да се самосезира и да обвини генерала. Не обвини и никой от прочутия НОЩ, които също вещаеха събития и трагедии, които можеха да предизвикат паника. Опити за създаване на паника, хаос и безредици могат да се съзрат и в телевизионните дефилета на математиците - моделиери и моделисти, но и тях никой не ги закача. Недосегаем е и проф. Витанов, който във врачуванията си все повече заприличва на руски ясновидец от времето на граф Толстой.

И така нататък. Списъкът с мнимите диверсанти, които преследват целта да паникьосат коравия българин, може да бъде продължен, но ще бъде скучен за читателите. А държавните обвинители не биха обърнали внимание на списъка, ако не им бъде разпоредено от канцеларията на административния им ръководител, или от друго високо място.

Заключение с въпрос: С какви мерки и теглилки се измерва деянието "всяване на паника сред населението"?

Любо Кольовски

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари