Прокуратурата подписва Меморандум за сътрудничество с КНСБ

0
Целта е осигуряване на бърза защита и ефективно разследване при сигнали за нарушения на трудови и осигурителни права
Целта е осигуряване на бърза защита и ефективно разследване при сигнали за нарушения на трудови и осигурителни права

Главният прокурор Сотир Цацаров и заместникът му Иван Гешев са се срещнали с президента на КНСБ Пламен Димитров и вицепрезидента на синдикалната организация Чавдар Христов, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

По време на срещата е било постигнато съгласие за подписване на Меморандум за сътрудничество между Прокуратурата на Република България и КНСБ, с цел осигуряване на бърза защита и ефективно разследване при сигнали за нарушения на трудови и осигурителни права. Меморандумът ще бъде подписан до края на месец септември.

Ръководителите на синдиката са представили на главния прокурор Сотир Цацаров и заместника му Четвъртия годишен доклад на КНСБ за нарушения на права, свързани с упражняване правото на труд през 2018 г. Докладът е ежегоден и съдържа анализи и информация за допуснати нарушения на трудови права.

Сотир Цацаров и Иван Гешев са изразили подкрепа на предложенията на ръководството на КНСБ за необходимост от законодателни изменения за засилена защита на правото на синдикално сдружаване.

Обсъдени са били и представените вече пред законодателната и изпълнителната власт идеи за изменения на Наказателния кодекс в тази насока, в раздела "Престъпления против трудовите права на гражданите".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари