Прокуратурата: Няма задържани собственици на кабелни оператори

0
Разследваме схема за извършване на престъпления против интелектуалната собственост и данъчни престъпления, обяви Румяна Арнаудова
Разследваме схема за извършване на престъпления против интелектуалната собственост и данъчни престъпления, обяви Румяна Арнаудова Снимка: БГНЕС

2,4 млн. са потребителите на телевизионни програми, от тях 700 хил. са в т.нар. сив сектор, за които държавата официално не знае. Чрез тях собствениците на кабелните телевизии, осъществявайки престъпление против интелектуалната собственост укриват данъци в значителни размери.

Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова на брифинг в Съдебната палата.

Вчера бяха осъществени видими в достатъчна степен, според нас, действия на няколко органа на държавното управление. Проведоха се оперативно-издирвателни мероприятия, извършиха се процесуално следствени действия по разследване в Бургас, Кърджали, Кюстендил, Благоевград, Петрич, Сандански и Дупница за престъпления срещу интелектуалната собственост, които касаят нарушения на авторски права и съвместни разследвания за данъчни престъпления“, припомни тя.

Заявяваме отговорно, че това, което установяваме и разследваме е схема чрез извършване на престъпления против интелектуалната собственост, реално паралелно с тях и благодарение на тях, се осъществяват и данъчни престъпления“, обяви Румяна Арнаудова.

"Да момента няма задържани собственици на кабелни оператори", каза още Арнаудова.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари