Програма на "Мартенски музикални дни" за 18 март

0
Програмата в днешния ден включва и събития за децата
Програмата в днешния ден включва и събития за децата

Румънският национален симфоничен оркестър с диригент Кристиан Мандеал и известната пианистка Пламена Мангова ще изнесат тази вечер концерт в Русе, който е част от програмата на международния фестивал "Мартенски музикални дни".

Това съобщиха от общинската управа в града. 

Звездният тандем, който не за пръв път участва на фестивала, е подготвил една изключително силна програма с произведения от Джордже Енеску, Ференц Лист и Сергей Рахманинов. 

Кристиан Мандеал се счита за един от най-значимите румънски и световни диригенти на нашето време. Пламена Мангова е носител на Белгийската федерална втора награда от престижния конкурс Кралица Елизабет (2007), като блестящата й кариера я отвежда до най-престижните зали по цял свят. Свири с редица големи оркестри, сред които Ротердамската филхармония, Филхармонията на Френското радио, Националния оркестър на Белгия, Камерния оркестър на Европейския съюз, Симфоничния оркестър на Санкт Петербург.

По-рано днес - от 11,00 часа, ще има концерт и на ансамбъл "Акордати с диригент Драгомир Йосифов. С произведения на О. Ласо, Я. Аркаделт, К. Монтеверди, А. Виларт и К. Жанекен музикантите ще отведат публиката в епохата на Ренесанса.

Програмата в днешния ден включва и събития за децата.

В Русенския музей ще се състои Концерт на възглавници с духовия квинтет "Windy". Той е част от "Мартенски музикални дни "Джуниър", които са съпроводени от занимателни уъркшопи и образователни уроци. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари