Прогноза за времето през март

5
През първото десетдневие ще има бурни ветрове, валежи от дъжд и сняг
През първото десетдневие ще има бурни ветрове, валежи от дъжд и сняг

Времето през по-голяма част от месец март 2018 ще бъде дъждовно.

Количеството на валежите, които ще паднат ще бъдат близки до нормата.

Температурите, които се очакват за месец март 2018 ще се движат между – 6 и -3 градуса, а максималните стойности ще варират между 18 и 26 градуса.

През първото деседневие на месец март 2018 ще се наблюдават динамични процеси - бурни ветрове, с валежи от дъжд, в Северна България и по високите полета на Западна, дъждът ще преминава в сняг, но не се очакват сериозни снежни покривки. В началото на деседневието минималните температури ще достигат до -5 градуса. Към края на периода се очаква затопляне на температурите.   

В края на второто десетдневие температурите ще тръгнат нагоре и ще достигат максимални стойности от 12-14 градуса. Това затопляне ще продължи и през третото десетдневие на март. Температурите ще вървят нагоре, но и ще  има превалявания от дъжд, а сутрешните температури, ще са в порядъка на -2  до -4 градуса, ще образуват заледявания.

В края на март времето ще бъде ясно и сухо. Очакваме дневни температури до 14-16 градуса, но  през нощта температурите  ще се движат около -5 градуса и сутрин ще бъде много студено. В края на последното десетдневие температурите ще са около 16-18 градуса, а на места ще достигат и до 20-22 градуса.

Времето ще е подходящо за планините, но ще има опасност от лавини. Любителите на ски спортовете да бъдат внимателни. Пролетта ще се почувства във високите дневни температури,  на някои места, те  ще достигат до 22 градуса.  Повишението на дневните температури в края на март 2018 г. ще продължи, пише сайтът за дългосрочни прогнози www.evropea.com.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари