Прогноза: След 5 дни Северен Централен район влиза в четвърти етап

3
Към днешна дата  заетите легла за интензивно лечение на коронавирус са 72,5 процента
Към днешна дата заетите легла за интензивно лечение на коронавирус са 72,5 процента

В Северния Централен район заетите легла за интензивно лечение на коронавирус са 72,5 процента към днешна дата, показват данните от интерактивната карта за заетите интензивни легла.

Прогнозата е, че след 5 дни районът ще навлезе в най-високата - четвърта, степен на разпространение и тогава над 80 процента от интензивните легла ще са заети, предава БНР.

Според новия правителствен план за управление на кризата в обособения регион са включени областите Силистра, Разград, Велико Търново, Русе и Габрово.

В момента в първата степен на разпространение с между 50 и 60 процента заети интензивни легла са два региона Североизточен и Южен централен, в останалите три региона заетите интензивни легла са между 37 и 43,5 процента.

Стратегията на правителството предвижда предприемането на ограничителни мерки в отделните региони да се налага в зависимост от процента заети интензивни легла.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -7
    4
    44
    Математическите модели си ги правят математици, на които им се дават показателите, които са им нужни и се следят - брой заразени, брой заети и свободни легла, процент от болните стигащи до болница и т.н. и се изчислява приблизително след 1-2-5 дни каква ще е ситуацията. Естествено, че има и процент грешка, той също е заложен в модела...
  • -7
    3
    Хм
    Кой да ги прави тези модели, инфекционистите ли? То според мангъров нямаше да има втора вълна и ковида щял да изчезне лятото 2020.
  • -7
    2
    До Киро Тъпото
    Правят се математически модели, които изчисляват, обясниха го ясно когато представиха новия план и области, че ще има някаква предвидимост за да се подготвят хората за мерките. Но нали някой все трябва да дрънка глупости и все да е недоволен.
  • 10
    1
    Киро Тъпото
    Това – по хороскоп или някоя врачка ви го каза? Ааааа, сетих се: ПАРИТЕ говорят!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари