Професор Рачев: През следващите 10 дни ще има „сиромашко лято“

0
По първоначални прогнози температурите у нас през ноември ще бъдат с около 1 градус по-високи от нормалното.  Въпреки това ще бъде студено
По първоначални прогнози температурите у нас през ноември ще бъдат с около 1 градус по-високи от нормалното. Въпреки това ще бъде студено Снимка: bTV, стоп кадър

Хубаво и спокойно време ни очаква през следващите дни,

Това каза по bTV климатологът проф. Георги Рачев. Той обясни, че започва сезонът на сутрешните мъгли. По думите му над страната има високо атмосферно налягане и България ще бъде под влиянието на антициклон.

„След Димитровден ще настъпи „сиромашкото“ лято. В Стара Загора температурите ще стигнат до 10 - 15 градуса при сравнително високи сутрешни температури. Сутрин в София температурите ще бъдат отрицателни. На 2 - 3 ноември има вероятност за слаби валежи“, обясни климатологът.

Той добави, че към 6 - 7 ноември има вероятност за нахлуване на хладен въздух.

Проф. Рачев уточни, че през следващите 10 дни обаче времето ще бъде сухо и сравнително топло за периода.

По първоначални прогнози температурите у нас през ноември ще бъдат с около 1 градус по-високи от нормалното.  Въпреки това ще бъде студено. Според проф. Рачев това ще бъде третият студен октомври от 2000 г. насам.

"Въпреки това не ни очаква студена зима, а дъждовна - през януари, февруари и март, според прогнозите, температурите да бъдат с около градус над нормалното за сезона", каза още климатологът. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари