Професор Христова за КОВИД-19: Най-страшното е зад гърба ни

0
Медикът предупреди, че вирусът все още е около нас и може да се предава ефикасно. Затова препоръча носенето на маски, когато сме на публични места и в градския транспорт
Медикът предупреди, че вирусът все още е около нас и може да се предава ефикасно. Затова препоръча носенето на маски, когато сме на публични места и в градския транспорт Видео: NOVA

Специалистът прогнозира, че ни очакват по-леки вълни

"Най-страшното определено е зад гърба ни". Това каза за ситуацията с коронавируса директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Ива Христова. „Ние се променихме спрямо вируса, той се промени спрямо натиска на нашата имунна система. Оттук насетне ни чакат по-леки вълни”, прогнозира още тя пред NOVA

Тя поясни, че в края на януари-началото на февруари е бил пикът на петата вълна. „Тя обаче започна на фона на една все още неутихнала четвърта вълна. Тези стойности, макар и ниски, са далеч от ниските, които имахме през лятото”, допълни проф. Христова.

Директорът на НЦЗПБ предупреди, че вирусът все още е около нас и може да се предава ефикасно. Затова препоръча носенето на маски, когато сме на публични места и в градския транспорт. Спазването на дистанция също е препоръчително.

„Това са елементарни мерки, които мисля, че се научихме да спазваме. Независимо от общото разхлабване на ограниченията и това, че заболеваемостта падна, но тя не е изчезнала - можем да спазваме и трябва да го направим”, призова проф. Христова.

Тя посочи, че все още имаме доста доказани случаи на грип. „Само през март случаите бяха, колкото през януари и февруари. Тоест, вълната тази година малко закъсня”, уточни директорът на НЦЗПБ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари