Професор Дюлгерова: Категорично съм сигурна, че война САЩ - Русия няма да има

0
Балканите по отношение на хипотетичен конфликт САЩ - Русия няма защо да се притесняват, коментира експертът
Балканите по отношение на хипотетичен конфликт САЩ - Русия няма защо да се притесняват, коментира експертът Видео: NOVA

Опитват да върнат полуострова в полето на експеримента, заяви експертът по международни отношения

"Категорично съм сигурна, че война САЩ - Русия няма да има. Вашингтон работи с агресивната мантра, че Русия ще нахлуе в Украйна, но нямаме доказателства, че ще има подобен акт". 

Това заяви историкът и експерт по международни отношения проф. Нина Дюлгерова за "Денят на живо" по NOVA

Според нея от известно време Украйна и Русия са подложени на постоянно засилващ се медиен и информационен натиск.

"Това е своеобразна кулминация от хибридната война. В момента сме в глобалния свят, в който се води битка между две алтернативи за бъдещето - многополюсния свят на Русия и глобалистите от САЩ", сподели тя. И допълни, че чрез плебисцит Крим се е върнала в руските държавни граници.

"Украйна се превърна в заложник на енергийните доставки с оглед да се рекетира Русия и да се постави в затруднено положение Европа. Американският втечнен газ се продава на азиатския пазар - Китай е както системна заплаха, така и удобен икономически партньор", смята професорът. По думите ѝ САЩ се опитват да засилят напрежението и конфронтацията в Европа, за да влязат в криза и да засилят несигурността си.

"Балканите по отношение на хипотетичен конфликт САЩ - Русия няма защо да се притесняват. Опитват да върнат полуострова в полето на експеримента. Правят се опити да се постави под напрежение отношенията Скопие - София. И двете страни съзнателно оставят на заден план общата история и премахване на езика на омразата. Косово - Сърбия също може да генерира конфликт, а през юни трябва да бъде поставен въпроса за отделяне на Република Сръбска в Босна и Херцеговина", припомни проф. Дюлгерова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари