Проф. Витанов: Чакаме атаката на този некадърник - модифицирания "Омикрон"

0
Да видим с чисълца, каква е текущата обстановка, пише математикът
Да видим с чисълца, каква е текущата обстановка, пише математикът Снимка: bTV

Математикът от БАН проф. Николай Витанов публикува традиционния си анализ на развитието на пандемията от COVID-19 у нас

Общата обстановка е ясна - чакаме модифицирания Омикрон най-сетне да успее да запали дифузното разпространение, този некадърник. И се прозяваме от отегчение, защото знаем, че сме го набутали в сценарий, в който много има да се мъчи. И така вече 41 дни”, пише математикът.

И отчита – базовото репродуктивно число днес е 0.87. Под  1 е, значи обхватът на заразата продължава да се свива. 

Няма извънредна епидемична обстановка, няма мерки. Здравната система е подготвена, чака атаката на модифицирания Омикрон и се прозява отегчено. Зловещият план за изтикване на модифицирания Омикрон към по-топлия времеви период и проваляние на опита му да се развърлува из България работи”, написа още математикът. 

И отчете: Днес, както се очакваше - леко следпразнично повишение. Утре - спад. Индексите са далеч под 1, няма дифузно разпространение. Планът на зловещия професор за блокиране на разпространениено на модифицирания Омикрон чрез спиране на дифузното разпространение работи. 

Нещата са под контрол. Трендът е – надолу”, заключи Витанов.

"Целта беше усреднената смъртност на седмична база да стане едноцифрено число. Стана. И още ще падне", прогнозира математикът. “Броят на  дните, в които починалите ще са едноцифрено число, ще се увеличава. Бройката ще върви надолу към 0. Но бавно”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари