Проф. Огнян Кунчев: България е в новата COVID вълна

1
Пикът се пада през август
Пикът се пада през август Видео: NOVA

"България е навлязла в новата COVID вълна."

Това каза в студиото на „Събуди се” по NOVA математикът проф. Огнян Кунчев. Данните за страната показват очевидно покачване на случаите.

„Хиляда случая ще имаме на около 15 юли. Ако сложим и скритите - те ще са поне 10 000. По супер оптимистичната прогноза пикът се пада през август, но това е ако не влизат хора отвън. Но те влизат”, добави той.

За новите варианти на Омикрон проф. Кунчев припомни, че са много по-заразни, но протичат доста по-леко. „Приятелите, които наблюдавам, го прекарват леко. Но трябва да има едно „ако” при хора със съпътстващи заболявания”, каза още математикът.

По думите му в България най-опасно да си през лятото ще бъде в София, където е засилен човекопотокът от туристи, както и по Черноморието.

Локдаунът е далече. Той е за много тежки случаи. Да слагаме маски в затворени помещения, в магазини, в градския транспорт”, препоръча той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    И на тоя да му ЕПМ!
    Очаквал по 10 000 случая на ден до средата на юли, но повечето от тях щели да са "скрити"!!! https://www.flagman.bg/article/270301
  • 4
    2
    И на тоя да му ЕПМ!
    Тоя измекяр откъде се пръкна, бе? Кой му плаща на PD-раста? От какъв зор виси по телевизионните студия на точно определени медии-подлоги на властта? Защо не се занимава с формулите на Виет, теоремата на Вариньон и уравнението на Лаплас, а всява паника в населението, което е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ по Наказателния кодекс?!! Да се задави от хонорарите си и да пукне омазан до шия в собствените си лайна, сграбчен от рак на дебелото черво! За китайската кашлица да не бере грижи – ще се справим и без него, боклук долен!
  • -1
    1
    Читател
    Узо,наркотици,секс,kovid! За всичко негативно сме първи,после се хапем дето не се стигаме.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари