Проф. Георги Рачев: По-сериозно застудяване ще има следващата сряда

0
Температурите са с 10 градуса над нормата
Температурите са с 10 градуса над нормата Видео: bTV

Температурите са с 10 градуса над нормата

Застудяването ще се отложи малко. По-сериозно такова ще има през следващата седмица - сряда и четвъртък, когато температурите ще се доближат горе-долу до нормалните за този сезон.

В момента сме 5-10 градуса над нормата. Намираме се в периферията на топъл въздух, който идва от Африка. Това коментира в "Тази сутрин" по bTV климатологът проф. Георги Рачев. Топлото време ще се задържи до петък тази седмица. Към момента приносът на студен въздух е блокирано.

В София ще има температури с 1-2 градуса по-ниски от обичайното, но след това отново ще има затопляне. Очакват се и сравнително слаби валежи. Рачев уточни, че от месец и половина времето е изключително сухо.

В Стара Загора също засушаването ще продължи. В Бургас е малко по-хладно, там ще се наблюдава и доста по-ниска слоестта облачност. В Русе застудяването се очаква в събота, но в неделя и понеделник отново ще има покачване на температурата. В петък може да се очакват малко повече валежи в Северна България.

Георги Рачев припомни, че до декември месец има три седмици, а температурите бавно ще се понижават. Зимата в Европа също е топла, ще бъде сравнително дъждовна с нормални валежи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари