Проф. Ботев: Убиваме с неизписани антибиотици, грешно говорим за ваксинирани и неваксинирани

1
Бустерната доза намалява с 50% шанса да се разболеем, посочи хематологът
Бустерната доза намалява с 50% шанса да се разболеем, посочи хематологът Снимка: Любо Андреев / БНР

Стихията Омикрон - как да лекуваме болните?

"Всеки вариант си има особености. Болниците можеха да купят 300-500 концентратора за кислород и да ги дават без пари на болните", заяви хематологът проф. Чавдар Ботев в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му има огромни проблеми, тъй като в България се обръщало внимание на санитарната част, но за терапевтичната нямало нищо.

"Няма никакъв контрол. Когато давате антибиотик, без да е изписан, вие убивате човек", заяви хематологът пред Bulgaria ON AIR.

Според проф. Ботев има неправилно лечение и ние го бутаме да се случва. "Грешно говорим за ваксинирани и неваксинирани, трябва да включим и неправилно лекувани", допълни гостът в студиото.

На въпроса как действат ваксините, той отговори така: Една ваксина я слагаме и в кръвта ви се образуват примерно белтъци, а имунната система образува антитела.

Проф. Ботев е на мнение, че ако си боледувал, трябва да си сложиш ваксина след 6 месеца или година. Специалистът изтъкна, че ако си поставим бустерна доза, с 50% намалява шансът да се разболеем.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари