Проф. Балтов: Чакаме разпореждане от здравния министър за "зелените коридори"

1
Шефът на "Пирогов" добави, че не знае дали коридорите ще бъдат закрити
Шефът на "Пирогов" добави, че не знае дали коридорите ще бъдат закрити Видео: btv

Зелените коридори остават и този уикенд. Евентуално от понеделник чакаме ново разпореждане на здравния министър и ваксинационния щаб. Моето мнение е, че тези коридори трябва да останат“.

Това каза шефът на най-голямата спешна болница „Пирогов“ Асен Балтов в „Тази събота“ по bTV.

Той добави, че не знае дали коридорите ще бъдат закрити, но „има идея да се даде повече възможност личните лекари да ваксинират“. „Смята се, че те биха могли по-бързо да натрупат повече случаи за ваксинация от пациентските си листи“, каза Балтов.

По думите му от началото на зелените коридори през „Пирогов“ за ваксинация срещу COVID-19 са преминали 46 хиляди души, от които 16 хиляди са с втора доза.

Относно пациентите с първа доза „АстраЗенека“ и втора – „Пфайзер“, Балтов коментира, че те са много малко. Той уточни, че за тях ваксинационни сертификати ще се издават вероятно от другата седмица.

Силно се надявам, че ваксинациите ще направят всичко възможно, за да утихне и третата вълна окончателно. Моята прогноза е, че до края на юни ще имаме колективен имунитет. Ако продължим в този вид – до края на юли ще имаме доста преболедували и ваксинирани с повече от една доза“, каза Балтов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари