Проф. Аргирова: Зеленият сертификат ще е необходим още месец

4
Това обяви съветникът на премиера по въпросите на пандемията от COVID-19
Това обяви съветникът на премиера по въпросите на пандемията от COVID-19 Видео: NOVA

Това обяви съветникът на премиера по въпросите на пандемията от COVID-19

Зеленият сертификат за България ще бъде необходим още, предполагам около 1 месец”.

Това заяви в студиото на "Здравей, България" професор Радка Аргирова, която е съветник на премиера по въпросите на пандемията от COVID-19. 

По думите й пикът на петата вълна ще бъде достигнат към 8-10 февруари. „При 11 хиляди заразени не може да бъде премахнат зеленият сертификат. Когато обаче този брой намалее, ще спадне и заболеваемостта. А тогава ще спадне и показателят, по който решаваме какво да направим – броя на интензивните легла. Когато този брой намалее, ще отпадне и зеленият сертификат”, подчерта тя.

Ваксинирането продължава, а и самият характер на варианта Омикрон дава по-малко усложнения. Този вариант протича по-леко”, категорична е тя.

Зеленият сертификат ще остане само там където има голямо струпване на хора, или ще има ограничения в броя на посетителите. Никой няма намерение да тормози хората, но това се налага”, подчерта професор Аргирова и допълни, че ваксинацията към момента е доброволна и здравните власти особено държат на това.  

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    18
    епидемиолог(истински)
    Зеленият сертификат като цяло не беше необходим, щеше да е полезен ако беше въведен лятото още. Въведоха го в момента, когато кривата беше в пик, а като е в пик гаусова крива няма къде да тръгне, освен надолу, и го въведоха да покажат, че са много големи, "че са овладели вълната с компетентни решения", както се изрази онова безгръбначно, временният министър, как се казваше забравих.
  • 1
    17
    Бил Гейц
    ЕЙ ЛАЙНАР ЕЙСА ША ТЕ ЧИПИРАМ!!!
  • -2
    16
    ЗИДАН
    Баба ти заповеди ще издава
  • -1
    15
    Халил Манаф
    Преди ми плащаха да боцкам с кожената спринцовка, сега има по-голяма далавера, шефчетата ми дават вечерта десетина пфайзера и ходя и боцкам в дупетата младежта по дискотеките, тургам всичко файзер модерна квот дойде. И лелките и чичаците в механите боцкам кат се напият и почнат да мятат гюбеци, даже не усещат как им шприцвам експерименталната течност, всичко им е мъгла.
  • -3
    14
    Мислител
    Който иска де се боцка. Щом вярва на тези дето им спуснаха това биологично оръжие. Сега ще ги избавят и всичко ще е както преди!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари